Zahiragić: Imenujte Nedima Sladića za ministra, barem bi grad bio čist

Vijesti 07. apr. 202115:31 > 16:313 komentara
Podijeli:
Izvor: YouTube Screenhoot

Zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić kritikovao je Ministarstvo privrede KS te predložio da na njegovo mjesto stave meteorologa Nedima Sladića.

Zahiragić je rekao kako podržavaju ideju da se ministarstva razdvoje, ali da očekuju da će ponovo imenovati ministre kako ih “ne bi gurnuli u krivičnu odgovornost”.

“Žao mi je što licitramo s tim ljudima jer nisu imali priliku da pokažu, pogotovo dvije ministrice obrazovanja, koliko su ili nisu sposobne da urade. S obzirom da ne postoje ministri očekujem da ćete prihvatiti ideju Damira Nikšića da stavite na prvo mjesto okoliš u nazivu i eventualno promijeniti ministra. Snijeg je pao, Nedim Sladić nas pet dana upozorava da će pasti, samo komunalna privreda na čijem čelu je Enver nije znala. Bolje bi bilo da stavite na mjesto ministra mladog Sladića, barem bi na vrijeme grad bio čist, ne bi bio zatrpan od snijega i ovako prljav.

Izvor : N1

”Ta katastrofa koja se dešava u komunalnoj privredi možda je dobra prilika da napravite kadrovsku rokadu na jedan elegantan način. Ministar Enver nije propustio da uđe u one oblasti koje su vam najzanimljivije – građenje, davanje slagasnosti, skupljamo to sve ono što je nekada bilo blokirano kod ministra Kapidžića, a ono što je trebao da uradi nije”, kazao je Zahiragić.

Zastupnici skupštinske većine izrazili su podršku ministrici Brčić i Vladi KS kazavši kako su uradili ono što je bilo potrebno, a ranije vlasti nisu našle vremena za to.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar