Zahiragić: Neka se oni ne bave smećem i žoharima, a mi ćemo se baviti državom

Vijesti 01. jul 202115:43 > 15:44 2 komentara
Haris Zahiragić
Haris Zahiragić (N1)

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić poručio je, između ostalog, da je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković "razvalila" na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija.

“Posljednjih nekoliko dana, Bakir Izetbegović u Briselu, Šefik Džaferović u Turskoj, Bisera Turković u SAD i u UN – toliko osporavana, ‘razvalila’ na sjednici Vijeća sigurnosti. Tu su svakako i aktivnosti Željka Komšića i njegovog kabineta. Tiha, ali veoma efikasna diplomatska ofanziva bosanske politike, kakvu dugo ne pamtimo. Rezultati više nego vidljivi, retrogradne snage poražene u međunarodnim krugovima, od EU, preko NATO, pa do Vijeća Sigurnosti UN-a”, naveo je Zahiragić.

Posljednjih nekoliko dana, Bakir Izetbegović u Briselu, Šefik Džaferović u Turskoj, Bisera Turković u SAD i u UN -…

Posted by Haris Zahiragić on Thursday, July 1, 2021

Kako je naveo, pojedinačni stavovi SAD-a, Njemačke i Turske su veoma jasni.

“Sjećate li se priče opozicije, medija i SDA disidenata kako su u ovim političkim uslovima u državi, regionu i svijetu zapravo Ministarstvo finansija i Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine značajniji od Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine? Razmijem i njih, oni nisu u stanju voditi ni Kanton, pa kako da razumiju ozbiljnu državnu i nacionalnu politiku? Neka se oni ne bave smećem i žoharima, neka se bave nama, a mi ćemo se baviti državom, pa neka građani imaju šta uporediti”, naveo je Zahiragić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare