Zahiragić objasnio Izetbegovićevu “robotizaciju”: Dronovi su leteći roboti

Vijesti 28. jul 202218:57 2 komentara
Facebook

Hari Zahiragić, kantonalni zastupnik SDA, pojasnio je šta je htio reći predsjednik njegove stranke prilikom izjave o "robotizaciji BiH" nedavno u Hadžićima. Izjavu je prenio veliki broj medija u regionu, izazvala je mnoštvo reakcija, a na društvenim mrežama izazvala pravi urnebes. Zahiragić je kazao da je izjava izvađena iz konteksta, priznao da se i sam smijao originalnim šalama ali i "preveo" šta je Izetbegović poručio.

“Na, iz konteksta izvađenu, izjavu Bakira Izetbegovića reagovali su mnogi.

Veoma oštro reagovali su Dodik, Stevandić, Milanović, skoro svi političari iz domaće opozicije, mediji, ali i radikalni tabloidi iz regiona – prije svih iz Srbije…
Reagovale su čak i iz OHR-a i međunarodne zajednice.

Svi su oni reagovali jer su dobro razumjeli šta je on mislio kada je spominjao to da smo se prebrojali i da će roboti – pa i oni leteći, morati poduprijeti Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Reagovale su i društvene mreže na sebi svojstven način, a na kojima su pojedini iskarikirali tu izjavu različitim slikama i montažama, na nekima se nalazim i ja “robotiziran”, ali to nije ništa strašno, šta više, neke su me baš iskreno nasmijale… 🙂

Zašto su ovi gore tako burno reagovali i izjava im nije bila tako smiješna kao nama na društvenim mrežama?

Na slici, u društvu Bakira Izetbegovića, nalaze se kćerka i zet Predsjednika Republike Turske R.T. Erdoğana.
Slika je sa njihove svadbe, a na kojoj je Bakir Izetbegović bio kum.

Zet se zove Selcuk Bayraktar, njegova porodica je vlasnik, a on direktor kompanije Baykar – koja proizvodi naoružanje, a proslavili su ih dronovi Bayraktar TB2 koje su patentirali.

Ti dronovi de facto su leteći roboti, a koji su odigrali najvažniju ulogu u dosadašnjoj odbrani Ukrajine od ruske agresije.
Također, bili su presudni u vraćanju Nagorno-Karabaha od strane Azerbejdžana.
Zbog toga tolika panika kod komšija koje nikada nisu odustali od ambicija podjele naše Domovine!

Neka se ljuti ko hoće, ali narod koji je preživio genocid, nikada, a pogotovo u ovakvim okolnostima svjetskim, regionalnim i domaćim – kada svaki nitkov prijeti Državi i narodu, nema pravo da bude nespreman za bilo koji scenarij.

Ako sebi dopustimo da nas ista zmija ponovo ujede iz iste rupe, onda i nemamo pravo na državu!” napisao je Zahiragić uz fotografiju sa svadbe i fotografiju Selcuka Bayraktara.

Zanimljivo je da i pored svih bliskih porodičnih i političkih bliskosti o kojima govori Zahiragić, Bosna i Hercegovina nema nijedan dron koji je proizveo Izetbegovićev kum. Takođe Turska, kada su u pitanju investicije u našu zemlju u posljednjih 25 godina nije ni među 10 zemalja.

Leteći roboti, za sada, za našu su zemlju samo još jedno daleko obećanju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare