Zahiragić: Ovo je talačka kriza, podnosim incijativu za obeštećenje privrednika

Vijesti 25. jun 202216:028 komentara
Podijeli:
Izvor: N1 / F.Z.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić na svom je Facebook profilu objavio da će podnijeti incijativu da se obeštete privrednici i radnici u KS.

“Na narednoj sjednici Skupštine KS podnosim inicijativu da Vlada Kantona Sarajevo obešteti sve privrednike i radnike, posebno one koji rade na području općina Stari Grad i Centar, a koji su radi potpune, suvišne i cjelodnevne blokade grada, pretrpjeli značajnu ekonomsku štetu.

Također, svi građani koji su oštećeni radi ograničenja prava na kretanje, čak i ulaska i izlaska iz kuće, moraju se obeštetiti.

Ovo više nije “Parada”, ovo više nisu protesti, ovolika blokada grada je ništa drugo do pokazivanja mišića manjinske politike nad građanima Sarajeva.

Ovo je svojevrsna talačka kriza!

Nećete nas slomiti, šta više, postići ćete potpuni kontraefekat, a to ćete vidjeti brzo, već u oktobru!” napisao je Zahiragić na svom Facebook profilu.

Mnogi političari, naročito oni iz desno orijentiranih stranka odlučili su danas iznijeti svoje stavove o održavanju Povorke ponosa prikupljajući političke poene kod potencijalnih glasača. U osudama okupljanja naročito su aktivni članovi NiP-A koji su danas najavili i pokretanje incijative za definisanje prostora za javna okupljanja u Sarajevu. Takođe, ministar privrede KS Adnan Delić uzurpirao je službenu stranicu min istarstva da iznese svoje negativne stavove o održavanju Povorke ponosa. Zanimljivo, iz građanski orijentiranih stranaka koje u svojim programima propagiraju demokratska prava, slobodu govora i okupljanja nije stigla nijedna osuda na homofobne stavove pojedinih političara.

Komentari

Vaš komentar