Zahiragić prijeti Osmorci i Čoviću: Raspalili ste roštilj, a zec vam je u šumi

Vijesti 29. nov 202220:43 8 komentara
F.Z./N1

Haris Zahiragić istaknuti član SDA i kantonalni zastupnik na svom je Facebook profilu uputio oštre poruke Draganu Čoviću i strankama "Osmorke" koje su danas potpisale sporazum sa HDZ-om.

“Od izbora su bar 10 puta bili u Mostaru, išli su Čoviću na noge i tajno i javno. Sporazum su potpisali u Sarajevu, ali u njemu piše da je mjesto potpisivanja Sarajevo/Mostar.
Čović zadovoljan, ne može sakriti osmijeh sa lica, dobio je priliku da se pokuša osvetiti Izetbegoviću i SDA, a zapravo smo samo branili demokratiju i naše pravo na normalnu, europsku, građansku državu. Sveti se, zamislite paradoksa, sa “građanskim” strankama i derivatima SDA… Bacio je Čović ovim sporazumom pod noge svu svoju priču o legitimnom predstavljanju, jer sa njim pokušava izbaciti najjaču bošnjačku i bosansku stranku – a svaki štap ima dva kraja, to neka znaju i Čović i njegovi mentori. Govorili su iz Osmorke da neće sa nacionalistima, pa onda kažu ipak moraju sa Čovićem…
Govorili su da neće ni sa Dodikom, jer ne moraju, ali danas su i njemu otišli na noge. Šute danas Forto i Arnaut – očekivano, šprda ih Vojin i neka šprda, šuti i Sabina Ćudić – koju sam, uz sve naše političke razlike, ipak poštovao radi njene principijelnosti. Ne spominju više ni DF, ne pozivaju Komšića. DF koji je jedini ostao dosljedan od “ljevičarskih stranaka”… Govore njihovi trbuhozborci, plaćeni “intelektualci” i mediji, veoma neuvjerljivo, kako je i SDA išla sa njima u koalicije.

I jeste, zato što je za to uvijek dobivala povjerenje naroda, ali je uvijek išla u to kao u najmanju ruku ravnopravan partner. Nisu morali pisati cijeli sporazum, za kojeg su priznali da je napisan u centrali HDZ-a. Mogli su staviti samo jedan član – onaj oko Izbornog zakona, dovoljno bi bilo Čoviću.
“Osmorci”, kao i njihovim sponzorima iz ambasada, svakako je dovoljno to što dole na dnu sporazuma među potpisnicima nema SDA. Ne smeta lažnim ljevičarima što ih Čović strpa u bošnjačku reprezentaciju, a ni što ih Dodik strpa u muslimane. Hajde, svako zlo za neko dobro – licemjeri su se konačno pepelom posuli. Ne smeta njima SDA zbog korumpiranih pojedinaca i radnji – lažu kada to kažu. Takvi ljudi i fenomeni smetaju samo nama poštenim iz SDA koji smo većina. Jer da im smeta zbog toga, ne bi danas iza Nikšića i Čovića stajalo 10 bivših SDA-ovaca koji su različitim nivoima vladali posljednjih decenija.
Njima smeta politička kičma Bošnjačkog naroda, koja se ne povija ni pred kim, osim pred Bogom i pred svojim narodom, ni pred Beogradom, ni pred ni Zagrebom, ni pred Dodikom, ni pred Čovićem, pa ni pred zapadnim diplomatama – što smo dokazali u Neumu…
Za stolom sa Čovićem i Dodikom naš narod, većinski narod u Bosni i Hercegovini, treba da predstavljaju nebošnjaci (kako sami kažu) Edin Forto, Damir Arnaut, Damir Marijanović i drugi ili kompromitovani lokalni šerifi poput Kukića i Kasumovića koji su na granici parlamentarnog cenzusa? Lijepo ste to smislili, samo neće vam to poći za rukom… Raspalili ste roštilj, a zec vam je još u šumi. Podcijenili ste, svi zajedno, ovaj narod, ali i Stranku kojoj je taj narod dao skoro 300.000 glasova. Saznat ćete to. Saznat ćete, sigurno.
I da, pozivam patriote i odgovorne ljude iz Osmorke, a znam da ih i takvih ima, da se odupru pritiscima i izađu iz voza koji nas, sve zajedno, neminovno, vodi putem poniženja.” napisao je Zahiragić.

Podsjetimo, HDZ i Osmorka i zvanično su postali koalicioni partneri. Potpisali su dokument “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH za naredne četiri godine”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare