Hadžiavdić demantovao Konakovića u vezi sa poskupljenjem struje

Vijesti 29. dec 202118:15 > 18:18 0 komentara
N1

Izmir Hadžiavdić, sekretar Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izjavio je za N1 da Zakon o dopunama zakona o električnoj energiji FBiH nije usvojen, kako to procedura nalaže, te je time demantovao ranije izjave Elmedina Konakovića, delegata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Pojasnio je kako je zakon u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH usvojen prije sedam dana, a potom je delegat Doma naroda, Jasmin Duvnjak, po proceduri, predložio da se usvoji po hitnom postupku i u Domu naroda FBiH.

Povezane vijesti

Na tekst ovog zakona delegati Elmedin Konaković (NiP) i Aner Žuljević (SDP) su uložili amandmane.

Kako na sjednici nisu bili prisutni ni premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, ni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Đindić, kazao je Hažiavdić za N1, jer su imali ranije preuzete obaveze, sjednica je nastavljena uz brojne pauze.

“Dopune ovog zakona predviđale su intervenciju Vlade FBIH ukoliko dođe do povećanja cijene električne energije preko 60%, a amandmanima su delegati zahtijevali da to bude 20%”, pojasnio je Hadžiavdić.

“Cjenkalo se da to bude 30%, ali na kraju su amandmani Konakovića i Žuljevića da to bude 20% prošli. Međutim, da bi to zaživjelo, Zakon mora biti usvojen u oba doma u istom tekstu, skoro do zareza na istom mjestu. Prema tome, tekst zakona je različit i dalje, pa stoga i nema usvojenog zakona”, zaključio je za N1 sekretar Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, predhodno, je na svom Facebook profilu delegat Konaković napisao da “struja za privredne subjekte neće poskupiti više od 20% “.

Istina je da je to još nepoznanica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!