Žarko Korać, Jasmin Emrić, Dženana Husremović i Saša Bukvić u Novom danu

Vijesti 11. jun 202116:16 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Ne smiruju se reakcije nakon konačne presude Ratku Mladiću. Prema riječima Žarka Koraća bivšeg potpredsjednika Vlade Srbije narativ je mnogo gori nego u vrijeme kad je Mladić lišen slobode. Dok tabloidi objavljuju naslove o “tragediji” Mladića i “još jednoj presudi protiv srpskog naroda”, opozicija se držala prilično tiho dok nisu osvanuli grafiti s prijetnjama smrću Borisu Tadiću, koji je isporučio Mladića 2011. godine kada je bio predsjednik R.Srbije. O nacionalističkom narativu u Srbiji ali i u Crnoj Gori, katarzi, preuzimanju odgovornosti, novim generacijama i “kanibalizmu” u politici za “Novi dan” govori dugogodišnji profesor na Filozofskom fakultetu i psiholog iz Beograda Žarko Korać.

Jasmin Emrić, zastupnik u Parlamentu BiH iz USK-a u “Novom danu” govori o poziciji BiH kada je riječ o Trgovskoj gori koje je aktualizirano i na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, situaciji s migrantskom krizom u USK, ali i i inicijativama na posebnoj zajedničkoj sjednici Pitanja poslanika/delegata – odgovori Vijeća ministara BiH koja će biti održana 16. juna. 2021. godine.

Dženana Husremović, prorektorica za nastavu Univerziteta u Sarajevu i profesorica na Filozofskom fakultetu u “Novom danu” govori o mantalnom zdravlju mladih na repu trećeg vala epidemije. Posebna tema je i zaštita prava studenata i poboljšanje kvaliteta obrazovanja, između ostalog i nacrt novog zakona o visokom obrazovanju KS prema kojem se na javno finansirano mjesto može steći sticanjem prosjeka iznad 8,5, te obavezom zadržavanja prosjeka iznad osam.

Umjetnik Aleksandar Saša Bukvić u Novom danu najavljuje svoju izložbu „Svaki čovjek je umjetnik“ koja se u utorak otvara u Galeriji kluba Collegium Artisticuma u Sarajevu. Izložba obuhvata 51 autoportret amatera, učesnika i učesnica i 20 slika Saše Bukvića koje su nastale prema nekim od 20 amaterskih crteža.

Na kraju “Novog dana” gledatelji će moći upoznati Edija i Unu Čengić klince iz benda “Frtutma Kids” koji su snimili i novi spot za pjesmu za djecu “Mi smo brat i sestra”. Kroz singl mališani su opisali odnos brata i sestre kao “neraskidive veze” od samog rođenja. Od malih muzičara ćemo saznati i šta su njihove želje, snovi i planovi nakon tri singla koji su objavili do sada.

Novi dan u subotu od 9 do 11 sati.

Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!