Zastavničari iz Arezza oduševili građane Sarajeva (FOTO/VIDEO)

Vijesti 22. maj 202212:38 0 komentara
N1

U organizaciji Ambasade Italije u BiH i Općine Stari Grad, brojni građani ali i turisti uživali su danas u najužoj jezgri Sarajeva u nastupu zastavničara iz toskanskog grada Arezza. Povodom obilježavanja Dana Republike Italije, 02. juna, ambasada ove zemlje dovela je u goste trupu od 28 zastavničara iz grada Arezza. Inače, to je trupa koja baštini tradiciju renesanskih zastavničara, a danas su odjeveni u tradicionalne uniforme, uz bubnjeve i trube izazvali veliko interesovanje građana.

Nakon parade kroz Ferhadiju, Sarače i Baščaršijski trg, zastavničari su izveli performans na višenamjenskom trgu preko puta Vijećnice koji je Općina Stari Grad dodijelila Ambasadi Italije na korištenje bez naknade.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

“Smatram da ovakvi sadržaji obogaćuju kulturnu ponudu našeg grada i da će pružiti nešto zanimljivo našim građanima, kao i turistima. Obećao sam ambasadoru nj.e. Di Ruzzi da će Općina pružiti punu podršku ovom događaju” izjavio je načelnik Hadžibajrić prilikom susreta sa ambasadorom početkom ovog mjeseca.

Na višenamjenskom trgu prisutnima se obratio ambasador Di Ruzza.

“Danas prisustvujemo spektaklu koji na izvanredan način najavljuje obilježavanje Dana Republike 02.juna. Zahvaljujem se Općini Stari Grad koja je srce Sarajeva i koja nam je omogućila da održimo ovaj događaj baš ovdje, naspram Vijećnice. Današnji događaj potvrđuje i pojačava prijateljstva naših naroda. Italija i BiH su uvijek imale dobre odnose i ovaj dan se može nazvati simbolom prijateljstva između naših naroda”, poručio je danas italijanski ambasador u BiH nj.e. Marco Di Ruzza.

Nakon njegovog obraćanja održan je izvanredan nastup zastavničara iz Arezza na višenamjenskom trgu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!