Zastupnica Kerla ušla na sjednicu Vlade KS, Vranić poručio da neće silaziti

Vijesti 10. jun 202113:19 > 13:31 2 komentara
Faruk Zametica/N1

Članovi Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, Sindikata Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) te dijela doktorskog sindikata JU Dom zdravlja KS, okupili su se ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo tražeći svoja prava. Iako je prvobitna informacija bila da će se sastanak između Vlade Kantona Sarajevo i medicinskih radnika u Kantonu Sarajevo, to se nije desilo.

“Bibija Kerla ušla je na sjednicu Vlade KS gdje je ministar zdravstva profesor Vranić (Haris Vranić, ministar zdravstva KS) rekao da neće silaziti, da neće sa nama po livadama razgovarati, da smo sutra on i ja na Polisu i da ja iznesem šta mi to hoćemo. To je nevjerovatno ponižavanje, toliko argumenata smo iznijeli, toliko toga smo rekli, toliko toga ljudi koji odlučuju su osjetili dobrog od uposlenika u zdravstvu Kantona Sarjaevo, da nam se ovako obraća stvarno je ponižavajuće. Mi smo obavljali sto hiljada razgovora, ovo je baš ponižavajuće”, naveo je predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo prim. dr. Edo Selimić.

Kako kažu, nastavljaju dalje sa svojim aktivnostima, ali i generalnim štrajkom u punom kapacitetu.

“Do sada smo bili baš ljudi, ali kad spram sebe imate ovakve ljude koji vas omalovažavaju, nemate drugog izbora”, naveo je.

Kako je kazao, tokom generalnog štrajka primat će se samo hitni slučajevi i životno ugrožene osobe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare