Zastupnici SBiH potpisali saradnju sa DF-om u TK bez odobrenja organa stranke

Vijesti 25. nov 202216:42 1 komentar
Facebook

U vezi sa informacijom da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Tuzlanskom kantonu potpisala sporazum o saradnji sa DF-om i ulasku u skupštinsku većinu priklupljenu kupovinom skupštinskih zastupnika iz PDA, iz ove stranke su obavijestili javnost da njihovi organi nisu donijeli takvu odluku.

Predsjedništvo Stranke za BiH na sjednici održanoj 9. novembra donijelo je Zaključak kojim ovlašćuje Kantonalno vijeće SBiH Tuzlanskog kantona da donese odluku o djelovanju stranke u ovom kantonu prilikom formiranja izvršne vlasti, ali takva odluka još nije donesena.

“Ovdje se radi o ishitrenom potezu dvojice skupštinskih zastupnika iz Živinica o čijem daljem statusu nakon navedenog postupanja će odluku donijeti organi stranke u narednim danima”, saopštili su iz SBiH.

Podsjetimo, dvojica zastupnika Stranke za BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju sa Demokratskom frontom (DF), a za pojedine medije su tvrdili da su za to dobili odobrenje od vrha stranke. Time ovi zastupnici postaju dio parlamentarne većine koju čine DF i SDA.

Treba naglasiti i da je Asmir Hasić osvojio nepunih tri i i po hiljade glasova i bio je treći na izbornoj listi Stranke za BiH dok je Emir Salihović dobio 2.611 glasova odnosno 48 glasova više od prvoplasiranog na listi Mirnesa Gušića koji nije prošao izborni cenzus i time nije osvojio mandat. Stranka za BiH je ukupno u TK osvojila više od deset i po hiljada glasova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare