Zastupnik traži da se parlamentarna tijela uključe u slučaj smrti Džene Gadžun

Vijesti 30. nov 202112:12 0 komentara
Fena

Zastupnik Adnan Efendić traži da se odgovarajuća parlamentarna tijela, u potrazi za istinom, uključe u slučaj smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja koja je preminula nakon operacije koju medicinari kvalifikuju  rutinskom, izvedene u privatnoj polklinici u Sarajevu, a nakon što su se pojavile komplikacije poslije prve operacije urađene u javnoj bolnici u Zenici prije oko godinu dana.

Zastupnik Efendić pita zašto se parlamentarna tijela nisu dosad uključila u ovaj slučaj i je li uzrok šutnji to što su neki akteri ovog teškog događaja ugledni stranački pripadnici.

Efendićevo pitanje o slučaju djevojčice iz Kaknja, čija je smrt potresla javnost, podneseni su danas tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u okviru jednosatnog termina namijenjenog za zastupnička pitanja.

Prema dosadašnjoj ustaljenoj praksi, odgovori nadležnih na pitanja zastupnika dostavljaju se naknadno.

Djevojčica Džena Gadžun preminula je nedavno, a operisana je zbog urođenog spuštenog očnog kapka prije oko godinu dana u bolnici u Zenici, kada joj je ugrađeno plastično tijelo iznad oka na čelu.

Ista doktorica sudjelovala je i u nedavnoj operaciji urađenoj u privatnoj poliklinici u Sarajevu kada su se zabrinuti roditelji obratili zbog komplikacija na ranije operisanom mjestu.

Nekoliko dana po drugoj operaciji, malena Džena je, nažalost, izgubila život.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!