Završen mural sa likom Jovana Divjaka na fasadi Dječije kuće na Grbavici

Vijesti 05. jun 202213:58 0 komentara
Jovan Divjak

Na vanjskoj fasadi Dječije kuće na Grbavici u Sarajevu danas je završen mural koji predstavlja Jovana Divjaka, osnivača Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“.

Kako iz tog udruženja navode, Divjak je vjerovao da je ključ budućnosti BiH u mladim ljudima i njihovom obrazovanju, stoga, mural predstavlja Divjaka kao osobu, koji je posljednjih 27 godina svog života posvetio djeci BiH osiguravajući stipendije i pružajući moralnu podršku za nekoliko hiljada djece i mladih ljudi.

Iz Udruženja zahvaljuju autorima murala, timu „Obojene klape“, Općini Novo Sarajevo i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo na saglasnosti oslikavanja murala na „Dječijoj kući“, a posebno se zahvaljujemo Grafičar promet doo i Farb-ex doo (CAPAROL) koji su podržali izradu murala.

“Svjesni smo reakcija naših sugrađana koje su se pojavile za vrijeme izrade murala, što nam daje nadu da će nam se sa istim ili većim interesovanjem pridružiti u ispunjavanju osnovnog cilja Udruženja: stipendiranje što većeg broja djece i mladih ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine”, poručuju iz Udruženja.

Udruženje je promijenilo svoje ime u „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!