Završen “Sarajevo Innovations Festival 2021.”

Vijesti 26. okt 202112:20 0 komentara
Telemach

Dodjelom zahvalnica, priznanja, novčanih nagrada najboljima te vaučera za besplatno korištenje Telemach servisa na period od godinu dana, u subotu 23. oktobra u Hotelu Holiday u Sarajevu, svečano je završena peta smotra studentskih radova iz oblasti elektrotehnike, mašinstva, informacionih tehnologija u organizaciji Udruženja studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu – STELEKS, a pod generalnim pokroviteljstvom Telemach fondacije.

Prvo mjesto prema ocjenama stručnog žirija ovogodišnjeg “Sarajevo Innovations Festival 2021.” pripalo je Emini Okanović za rad “Razvoj višekanalnog Sistema za aktivizaciju signala sa elektroničke kože”, drugo mjesto pripalo je Adisu Panjeviću za rad “Kompenzacija uticaja ambijentalnih uslova na mjerni rezultat elektrohemijskog NO2 senzora” a za trećeplasirane učesnike ovog događaja proglašene su Anja Plakalović i Esma Herenda koje su se žiriju predstavile sa radom “Primjena modela mašinskog učenja za detekciju srčanih aritmija”.

Telemach
Telemach
Telemach
Telemach
Telemach

Specijalna nagrada “Dr.Branislava Peruničić” “Sarajevo Innovations Festival 2021.” koja se uručuje od strane svih učesnika događaja pripala je Emini Okanović. Osim zanimljivih radova ove godine festival je imao i edukativan sadržaj. Predavanje na temu “Inovacije u autoindustriji” održala je IT menadžerica Arnela Salkić iz kompanije Porsche Sarajevo a edukativnu radionicu na temu “Naučno-istraživački proces kroz primjer u razvoju softvera” prezentovala je dr. Nermina Durmić.

Na smotri je ove godine prezentovano deset radova, a novčane nagrade najboljima pored besplatnih servisa na period od godinu dana, osigurala je Telemach fondacija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!