Završen sastanak u Predsjedništvu BiH, Schmidt “pobjegao” od novinara

Vijesti 14. sep 202113:22 3 komentara
N1

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH.

Ova posjeta bila značajna, ali i zanimljiva nakon što su posjetom Schmidta Srbiji i nakon njegovog sastanka s Aleksandrom Vučićem i turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom, izazvane brojne reakcije na političkoj sceni kao i nakon izjava visokog predstavnika da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni u BiH te komentara o biranju Komšića u Predsjedništvo.

S obzirom na to, novinarske ekipe su nestrpljivo čekale ispred zgrade ove državne institucije kako bi saznali detalje razgovora između Komšića i Schmidta, međutim, do toga nije došlo.

POVEZANA VIJEST

Novinarka N1 televizije Adisa Imamović, bila je na terenu sa ostalim medijskim ekipama te je na svom Twitteru napisala da je Schmidt nakon sastanka “pobjegao” od novinara.

“Christian Schmidt nakon susreta sa Željkom Komšićem ‘pobjegao’ od novinara. Ušao prethodno na svečani ulaz u Predsjedništvo, izašao tajno na posve drugom mjestu”, napisala je Imamović.

S obzirom na to da još nije poznato o čemu su razgovarali, osim gore pomenutih aktuelnosti koje su mogle biti povod sastanka, postoji mogućnost da su Komšić i Schmidt problematizirali i hapšenje Edina Vranja u Srbiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare