Završeno vještačenje u IRB Republike Srpske, naložen niz istražnjih radnji

Vijesti 03. maj 202215:47 > 15:491 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Niz vještačenja naložilo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nakon završenog uviđaja u Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske koja je gorjela u nedjelju u jutarnjim časovima.

U odgovoru za N1 iz Okružnog javbog tužjlaštva navedeno je kako je tužilac “naložila policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka da preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja po vještaku elektro-tehničke i protiv-požarne struke sa ciljem utvrđivanja uzroka požara, te da li eventualno postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo”.

Vezane vijesti

O uzroku požara iz Tužilaštva se nisu mogli izjasniti, sve do provođenja naloženih istražnih radnji i vještačenja.

Saopštenjem se danas oglasio i IRB u kojem, kako navode, očekuju nalaze nadležnih organa. Dok ih čekaju, tvrde kako je kompletna arhiva IRB-a sačuvana i kako čine sve da proces rada što prije uspostave.

“I mi, kao i cjelokupna javnost Republike Srpske, čekamo zvaničan izvještaj Tužilaštva RS i drugih nadležnih organa. Do tada smo, kao i do sada, na raspolaganju za sve informacije i upite na koje možemo da odgovorimo, ne ugrožavajući istragu, a u interesu javnosti RS, naših partnera i korisnika”, navodi se u saopštenju Investiciono razvojne banke Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar