Završni skup PDA pred 10.000 članova: “Vrijeme je za ekonomiju i sigurnost”

Vijesti 30. sep 202210:41 0 komentara
PDA

Centralnim predizbornim skupom u organizaciji Općinskog odbora PDA Banovići pred više od 10.000 članova i simpatizera stranke završena je predizborna kampanja za Opće izbore 2022. godine.

Predstavljeni su nosioci lista za državni, federalni i kantonalni nivo vlasti, kao i kandidati OO PDA Banovići. Sudeći prema činjenici da je Trg žrtava genocida u Srebrenici u Banovićima bio premal da prihvati sve zainteresovane, kao i prema broju prisutnih na predizbornim skupovima diljem Bosne i Hercegovine, može se zaključiti da su građani prepoznali političku snagu koja će početi pisati nove stranice historije Bosne i Hercegovine.

Predizborni skup otvorio je predsjednik Izbornog štaba OO PDA Banovići i kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona Midhat Husić.

Nakon Husića, građanima se obratio predsjednik Kantonalnog odbora Pokreta demokratske akcije Tuzlanskog kantona Senad Alić, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Generalni sekretar Pokreta demokratske akcije i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u izbornoj jedinici 403, Samir Imamović, poručio je da je Pokret demokratske akcije sinoć u Banovićima pokazao snagu, te kazao da 2. oktobar nije samo dan za glasanje, nego referendum izbora između loših i dobrih politika.

Građanima se obratio i predsjednik Glavnog odbora Pokreta demokratske akcije Jakub Suljkanović, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona. Govorio je o aktuelnim problemima društvene zajednice u Bosni i Hercegovini, a na kraju obraćanja iznio je rješenja koja Pokret demkratske akcije nudi građanima.

Predsjednica Pokreta demokratske akcije i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Elzina Pirić, svojim obraćanjem zaključila je predizborni skup, te je poentirala da je vrijeme je za rad, odgovornost, ekonomiju i sigurnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!