Zbog biciklističke utrke obustava saobraćaja u više ulica u Sarajevu

Vijesti 10. okt 202108:36 0 komentara
N1/Ilustracija

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 na lokalitetu petlje Blatuša u Zenici, na snazi je obustava saobraćaja, navedeno je jutros iz BIHAMK-a.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 na isključnom traku petlje Butila u pravcu Sarajevo sjever, saobraća se usporeno.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog biciklističke trke, danas će u vremenu od 10:00 do 17 sati dolaziti do etapne obustave saobraćaja na putu Kula-Krupac, kao i u ulicama na području Kantona Sarajevo: Put Famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, Kasindolska, Džemala Bijedića, Ante Babića, Želimira Vidovića Kelija i na dijelu regionalnog puta R-446 put za Trebević.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!