Zbog nedostatka obrazaca građani Sarajeva imaju problema pri registraciji vozila

Vijesti 22. okt 202112:36 0 komentara
N1

Zbog problema uzrokovanog nedostatkom obrazaca za potvrde koje se izdaju prilikom registracije motornih vozila, Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obratio Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA).

“Kako bi se što prije našim građanima omogućilo nesmetano ostvarivanje prava na registraciju, zatražio sam da se u slučaju daljnjeg kašnjenja u isporuci neophodnih obrazaca, omogući štampa privremenih Potvrde o vlasništvu i Potvrde o registraciji, a koje bi do rješavanja ovog problema važile kao zamjena za dokumente čija isporuka kasni”, napisao je Katica na Facebooku.

Dalje je pojasnio da je problem zbog nedostatka obrazaca prisutan u cijeloj državi te da je ovaj problem nastao zbog kašnjenja dobavljača za IDDEEA-u iz Banjaluke koji distribuira ove obrasce na cijeloj teritoriji BiH pa tako i za MUP KS.

“Konkretno, u Sarajevu danas očekujemo isporuku 500 komada ovih isprava, što je za Kanton Sarajevo, nažalost, nedovoljno, pa sam stoga zatražio da se ovo pitanje riješi na privremenoj osnovi”, poručio je Katica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!