Zelenika za N1: Zašto sam odlučila napustiti HDZ-1990

Vijesti 21. jan 202111:58 > 12:18 0 komentara

"Nezadovoljstvo je krenulo puno prije izbora. Moje najveće razočarenje je bilo na dan sjednice Dom naroda, to jutro su gospoda Cvitanović i Raguž proveli zajedno prije sjednice", kazala je za N1 Diana Zelenika dok je govorila o razlozima napuštanja stranke HDZ 1990.

Kako je kazala, radilo se o izmjenama Izbornog zakona.

“Radilo se o tehničkim izmjenama Izbornog zakona kojeg sam ja podržala i rekla simbolično da bih digla dvije ruke za takav zakon koji je potreban. Dogovor je bio sa podrži, znate da to nije uslijedilo od strane samog gospodina Raguža”.

Za moju kampanju je izdvojen stoti dio onoga što je za predsjedničku kampanju 2014. Ja ne mogu biti dio nečega što ne poštuje statut stranke. Nije se desio niti Izborni niti izvještajni sabor, a proteklo je vrijeme”, kazala je Zelenika.

Dodaje da je tražila i pismeno izjašnjenje, ali da odgovor nije dobila.

“Bila je uobičajena praksa da onaj ko je kandidat za člana Predsjedništva ispred hrvatskog naroda bude kandidat stranke i za Dom naroda. To je uz jedan suzdržan glas izglasano na sjednici Predsjedništva.

Ja sam tražila i pismeno ali su mi rekli kao: Zar ne vjeruješ kolegama? I ispostavilo se da nisam trebala vjerovati jer vidjeli ste na kraju ko je bio predsjednik. Neka se gospodin Cvitanović ne uvrijedi, ali smo svi vidjeli kako se u dvorani u Rami javno odrekao politike Bože Ljubića”.

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!