Zelenika: Zar je majčina bol bila manja prve ili svih ranijih godina mandata?

Vijesti 28. jul 202106:58 > 07:53 2 komentara
N1

Diana Zelenika, prva žena i političarka, bivša parlamentarka BiH koja je hrabro i javno prva rekla NE predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ BiH, Draganu Čoviću, ukazujući na sve greške hrvatske politike u Bosni i Hercegovini, oglasila se na svom FB profilu i povodom Inzkove odluke o izmjenama Krivičnog zakona o negiranju genocida.

Opet vrlo otvoreno je ukazala i na propuste prvog čovjeka OHR u BiH, Valentina Incka.

“Danas sam uspjela pogledati jednu od epizoda serije ‘Ovisni o čišćenju’. Strašno me asocirala na gospodina Inzka. Ne oni iz serije sa opsesivno kompulzivnim poremećajem, jer takvi pospremaju i čiste do besvijesti, nego oni drugi koji mrtvi hladni gledaju nered, bez da prstom mrdnu. Ne opterećuju se njime jer im ignoriranje nereda ostavlja više vremena za uživanja u životu. I tako se navedeni gospodin tjedan dana prije isteka mandata osvrnuo oko sebe i vidio da nije ništa napravio, pa je nametnuo Zakon o negiranju genocida! Hvale vrijedno, ali zar nije moglo ranije?! A sad adio…. Bravo gospodine Inzko, ali zar je majčina bol bila manja prve ili svih vaših ranijih godina mandata?”, napisala je , između ostalog, dr Diana Zalenika.

“A što se tiče očekivanog zakona akcije i reakcije da genocida nije bilo pitam kako se zove ubojstvo 8.372 ljudi? Što su grobovi onih koji negiraju genocid?”, pitala je na koncu.

Kompletan post bivše državne parlamentarke, doktorice nauka, kardiologinje pogledajte u nastavku.

Ovih dana zbog privatnih problema nisam stigla ni razmišljati o skorašnjim događanjima. Sa djelomičnim popravljanjem…

Posted by Diana Zelenika on Tuesday, July 27, 2021

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare