Zemljotres na granici BiH i Hrvatske, epicentar 19 km od Livna

Vijesti 06. okt 202122:12 > 22:51 1 komentar
Emsc

Zemljotres jačine 5,1 stepen Rihtera zatresao je večeras područje Hrvatske, u blizini Splita, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Potres se osjetio i u Bosni i Hercegovini.

Kako se može vidjeti na mapi EMSC-a, zemljotres je pogodio područje u blizini granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Epicentar potresa bio je 19 kilometara od Livna, a 39 kilometra od Splita.

Imam iz Livna Sadmir Mustafić objavio je na Twitteru kako se “treslo u Livnu i to pošteno”.

Novinar Vladimir Šušak iz Banjaluke je napisao kako se “zaljuljalo”.

Prema dosadašnjim podacima nisu zabilježene materijalne štete. Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice, stoji u izvještaju o zemljotresu.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak za RTL Direkt izvijestio je kako su bili u kontaktu sa službom 112 i prema njihovim prvim izvještajima izgleda da nema štete u Splitu, niti ima povrijeđenih.

“Ono što mi znamo da je to stepeni 5,1, ali između Livna i Sinja tako da je u Splitu ipak slabiji. Mi se zaista nadamo da niti tamo gdje je epicentar neće biti većih šteta niti povrijeđenih”, rekao je, dodavši da će građanima biti na raspolaganju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare