Zenica zbog remonta postrojenja ostala bez gradskog grijanja

Vijesti 11. apr 202214:48 > 15:11 0 komentara
N1

Javno preduzeće "Grijanje" Zenica u saopćenju za javnost ističe da je grijna sezona 2021/2022. godina završena sa današnjim danom.

Poštovani,

Javno preduzeće “Grijanje” Zenica informisalo je sve korisnike daljinskog zagrijavanja u ovom gradu kako je grijna sezona 2021/2022. godina završena, odlukom kompanije “ArcelorMittal”.

“Jutros smo obaviješteni od strane generalnog direktora “ArcelorMittala” Zenica Nikhil Mehte da su prisiljeni prekinuti isporuku toplotne energije i time završiti sezonu grijanja. Naime, u poruci se navodi kako je neophodno da krenu sa remontom pogona, zbog čega su danas prisiljeni prekinuti isporuku toplotne energije za grijanje grada i tako završiti sezonu grijanja”, naveli su iz ovog javnog preduzeća.

Također, kako navode jednostrano raskidanje ugovora, prekid isporuke grijanja dok su temperature vani niske, smatraju krajnje nekorektnim i neprofesionalnim odnosnom “ArcelorMittala” prema građanima, korisnicima sistema daljinskog zagrijavanja.

Iz JP “Grijanje” Zenica zahtijevali  su od “ArcelorMittala”, s obzirom na to da imamo najsavremeniju “Toplanu” i da pored plinova koji se koriste može raditi i na zemni glas, na taj način osiguraju grijanje građanima te da se ispoštuje ugovor do kraja sezone, odnosno do 15. aprila 2022. godine.

Ukoliko kompanija “ArcelorMittal” Zenica ne ispoštuje zahtjev JP “Grijanje” Zenica da sezona grijanja traje do 15. aprila, preduzeće će građanima umanjiti račune za mjesec april, naveli su iz ove zeničke javne kompanije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!