Zinka i Mustafa proslavili 50 godina braka: Naš brak je nastao iz velike ljubavi

Novi dan 30. dec 202111:07 > 19:28 1 komentar

Iz godine u godinu sve je više razvoda u Bosni i Hercegovini. Garancija za dobar brak ne postoji koliko god velika ljubav do njega dovela. Zinka i Mustafa Šalaka, uz muziku, prijatelje i najšire osmijehe proslavili su 50 godina braka u Centru za zdravo starenje Sarajevo. Danas su bili u emisiji Novi dan gdje su ispričali šta ih je održalo u braku, koliko se on promijeni kada dođu djeca, te zbog čega se vrijedi se mijenjati.

“Na proslavi je bilo krasno. Divno iznenađenje. Htjeli smo iznenaditi članove hora”, rekla je Zinka koja je i zaplakala kada je vidjela kakvo su im iznenađenje priredili u Centru za zdravo starenje.

U videu pogledajte kako je to izgledalo:

“Uvijek smo naše godišnjice proslavljali sa drugima. Imamo širok krug prijatelja, hvala Bogu. Putovali smo puno. Družili se. To je naš stil života. Nismo se nikad zatvarali da budemo sami. Pa smo i našu djecu uključivali sa nama. I to je nešto što ostaje i što je najbolje”, ispričao je Mustafa, prisjećajući se uspomena koje, kako je rekao, su neopisive.

Čak, kao i danas, pričaju nam, i tokom rata pravili su derneke.

“Komšije nam lupaju na vrata i pitaju nas da li smo normalni. Dok kod nas muzika luta, napolju granate padaju”, prisjeća se Zinka.

Vjenčali su se njih dvoje iz velike ljubavi.

“Sve je bilo čisto”, govori Zinka.

“Kad vi 24 sata provede skupa, onda se pokaže da ste vi dva bića koja niste identičnih stavova. I pored ljubavi dođe do tenzija. Moraš popustiti i praviti kompromis. Bitan je motiv da se navikavate na zajednički život. Motiv da gradiš zajednicu i zajednički život”, poručio je Mustafa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare