“Zločinci nemaju nacionalnost ni vjeru. Ni Bog ni Allah nije s njima”

Vijesti 11. jul 202112:30 0 komentara
N1

Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore, kazao je kako uspomena na braću, očeve i sinove Srebrenice obavezuje da više nikada ne preispitujemo mir. Istakao je kako zločinci nemaju nacionalnost ni vjeru te da ni "Bog ni Allah" nisu uz njih.

“Nakon 26 godina od ovog mučnog i tragičnog događaja želim da kao predsjednik Skupštine, ali i kao sin, brat, rođak i komšija i uvijek kao čovjek, uputim izraze dubokog saosjećanja u obliku i patnji koja svima mora biti opomena da život u miru ima neizrecivu vrijednost. Uspomena na vašu braću, očeve i sniove obavezuje nas da više nikada ne peispitujemo mir i da u sukobu čovjek mora ostati čovjek. Kako bi nam budućnost bila svijetla, s mračnom prošlošću se moramo suočiti”, rekao je.

Podsjetio je da je Crna Gora kroz Reozoluciju osudila genocid u Srebrenici i one koji ga negiraju, te sve zločine na području bivpe Jugoslavije.

“Osudili smo i pokušaj prepisivanje odgovornosti ili krivice Bošnjačkom, Hrvatskom, Srpskom ili iblo kojem drugom narodu, za genocid i zločinr. Jer odgovornost za zločine može biti isključivo individualna. Nijedan narod ne može biit označen kao genocidan ili zločinački. U ime bilo kog časnog čovjeka, pripadnika ovog ili onog naroda ili ove ili one vjeroispovijesti, niko nije učinio prekršaj, a ne zločin. Zločinci nemaju nacionalnost ni vjeru. Ni Bog ni Allah nije s njima. Nemaju čovjeka u sebi, oni su ljuštire ispunjene zlom”, kazao je Bečić.

Podsjetimo, na komemoraciji u Potočarima stigao je Milo Đukanović, kao i delegacije Crne Gore predvođena Dritanom Abazovićem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!