“Značajno da je velika Rusija spremna pomoći prijateljskom srpskom narodu”

Vijesti 19. jun 202215:123 komentara
Izvor: Screenshot (NSRS)

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je za ovaj bh. entitet od posebnog značaja to što se i na posljednjem sastanku člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina još jednom potvrdila povezanost između između ruskog i srpskog naroda.

“Posebno je značajno što je potvrđena spremnost velike Rusije da pomogne prijateljski srpski narod i Republiku Srpsku, time što je još jednom potvrđeno da ostaju dosljedni svemu onome što je dio ranijih političkih dogovora u pogledu ekonomske saradnje između nas i Rusije, kao i političke i svake druge saradnje koja se razvija dugi period”, izjavio je Đokić.

On je dodao da su uvijek od posebnog značaja bili susreti koje je Dodik imao i ranije, a posebno sada, u ovoj godini, za ukupne odnose između Republike Srpske i Rusije.

“Posebno to treba staviti u kontekst najnovijih događanja u kojima se našla Rusija i kojima je bila izložena”, naveo je Đokić.

On je napomenuo da pri tome misli na vrlo složene geopolitičke uslove “koji su tu zemlju pokrenuli da mora načiniti takve korake u zaštiti svojih geostrateških, političkih i svakih drugih interesa”.

“Kada dva predsjednika stave pečat na sve napore koje mi činimo, svaka aktivnost koju mi provodimo dobija na taj način veći značaj”, naglasio je Đokić.

Prema njegovim riječima, za Republiku Srpsku je od posebne važnosti to da je i na skupu u Sankt Peterburgu potvrđeno da cijena gasa za sve ove godine ostaje nepromijenjena i da će vjerovatno uslovi ugovaranja gasa za narednu 2023. godinu biti slični postojećim, a to znači pogodnost za cijelu državu.

“Mislim da iz takve orijentacije koju ima Rusija prema našem prostoru treba i dalje da izvlačimo pouke i da budemo i dalje država i prostor koji je spreman na saradnju sa Rusijom i da se ne odnosimo negativno prema Rusiji kao što to čine neki drugi u našem okruženju”, rekao je Đokić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar