Žohari prijete Sarajevu: Općinski vijećnik podijelio uznemirujuće fotografije

Vijesti 26. okt 202212:22 6 komentara
CANVA/N1

Sarajlije se sve češće žale na pojavu žohara i zmija. Žohari u zgradama, zmije u parkovima i na ulicama. U prilog tome svjedoče i uznemirujuće fotografije vijećnika u Općini Novo Sarajevo Arslana Dučića koje je podijelio na Facebook nalogu i pozvao na hitne rekcije nadležnih.

Naime, fotografije za koje Dučić tvrdi da ih je zabilježio u sarajevskom naselju Malta pokazuju najezdu žohara na ostatke hrane na ulici.

“Sve se ovo dešava 100 metara od Doma zdravlja Omer Maslić, kao i 50 metara udaljenosti od vrtića Kekec i 100 metara zračne linije do fabrike hljeba i peciva Klas. U blizini ima još poslovnih objekata, smatram da je alarmantno stanje i tražim da se istim naloži hitna dezinsekcija prostora. Ovaj slučaj ću prijaviti našoj inspekciji, a ona neka po službenoj dužnosti proslijedi drugim nadležnim organima koji trebaju da reaguju”, napisao je Dučić.

Podsjetimo, o problemu koji izazivaju ne samo žohari, nego i stjenice, različite vrste glodara, ali u posljednje vrijeme i zmije u Sarajevu – nedavno je pisala i N1 – a odgovore koje smo dobili po pitanju deratizacije čitajte OVDJE.

Važno je naglasiti da svi koji primijete žohare, stjenice ili pacove treba da obavijeste upravitelja svoje zgrade, koji će onda angažovati Sanitaciju doo. Nered i prljavština prostor su za zarazu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare