ZOI: Neće biti obustavljen rad Ski-centra Bjelašnica tokom vikenda

Vijesti 10. mar 202112:00 > 12:07 2 komentara
Vlada KS

"Poštovani posjetitelji i klijenti obavještavamo vas da će tokom vikenda, 13. i 14. marta, Ski-centar Bjelašnica raditi u uobičajenom radnom vremenu od 8.30 do 16 sati", saopćeno je iz ZOI '84.

“Budući da nam je dozvoljen rad, sugeriramo vam da poštujete sve epidemiološke mjere, da obavezno nosite maske i držite distancu. Bit će pojačan nadzor covid-redara, kao i inspekcijskih službi i policije pa vam molimo da se pridržavate svih mjera kako bismo zadovoljili propisane uvjete da skijalište bude otvoreno”, saopćeno je.

?Ski-centar Bjelašnica će raditi u uobičajenom radnom vremenu od 8.30 do 16 sati za predstojeći vikend.??Poštujete sve epidemiološke mjere, obavezno nosite maske i držite distancu. ⛷⛷??

Posted by ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo on Wednesday, March 10, 2021

Navode i kako će raditi i ski-rent, ali uz obavezno poštivanje mjere da unutar prostorije mogu biti četiri klijenta, uz ostale propisane mjere.

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donijela odluku kojom se od petka (12. marta 2021. godine) u 20:00 sati pa do ponedjeljka (15. marta 2021. godine) do 07:00 sati zabranjuje rad svim poslovnim subjektima, izuzev djelatnostima koje se bave prodajom prehrambenih proizvoda, apoteka, benzinskih pumpi, zdravstvenih ustanova i javnog prijevoza.

Ugostiteljskim objektima u navedenom periodu dozvoljena isključivo djelatnost dostave hrane i to do 23:00 sata. Sportska takmičenja i treninzi na otvorenom su dozvoljeni tokom trajanja propisane zabrane, ali bez publike. Premijer Forto je naglasio kako su sve ranije saopštene mjere i dalje na snazi, naveo je premijer KS Edin Forto u pondjeljak.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare