Zoran Čegar se ne kaje zbog napada: Žao mi je što ga nisam zgazio!

Vijesti 27. jan 202219:56 > 20:54 27 komentara
Zoran Čegar
Zoran Čegar (N1)

Zoran Čegar, zamjenik komandanta Specijalne jedinice FUP-a, protiv kojeg je pokrenuta istraga za prekomjernu upotrebu sile, kazao je za Nova BH da mu je žao što nije “zgazio” muškarca kojeg je, kako prikazuje snimak, ošamario nekoliko puta.

Čegar je naveo kako “nažalost u zemlji u kojoj ništa ne funkcioniše oni se bave sa mnom dva dana”.

“Da je istina ono što su rekli oni bi izašli sa snimkom 11. (snimak nastao 10. januara), njima je trebalo vremena da izrežiraju sve ovo”, zaključio je komandanta Specijalne jedinice FUP-a.

Kazao je da muškarac kojeg je napao nije “nimalo bezazleni i nesposobni dečko”, kako ga predsatvljaju mediji, nego je “kriminalac koji je vrijeđao i pokušao napasti na policiju”.

“Mi nismo klošari. Sva trojica policajaca smo odlikovani, učesnici smo rata i organizatori odbrane. On je ovim što je uradio pokazao da nije dobar sa glavom. Psovati policajca i poletiti na njega – meni to ne ide u glavu”, kazao je za Nova BH.

Na pitanje da li je korsitio prekomjernu silu, Zoran Čegar je odgovorio da je pokušao razgovarati, ali da neće dozvoliti nikome da mu psuje majku.

“Nisam došao tamo da se svađamo, nego je on krenuo na nas trojicu. Meni nije žao što sam ga ošamario, nego mi je žao što ga nisam zgazio. On se malo istetovirao , nabildao, mangup i krenuo na policiju”, dodao je poznati policajac.

Podsjećamo, Federalna uprava policije (FUP) oglasila se saopćenjem za javnost nakon objave snimka na kojem se vidi načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a Zoran Čegar kako primjenjuje fizičku silu prema mladiću koji, kako se čini, ne pruža otpor.

“Federalna uprava policije kao temeljni princip u svome radu baštini vladavinu prava, te ističe da neće tolerirati bilo kakvo dokazano postupanje bilo kojeg policijskog službenika neovisno o njihovom činu i položaju koji obnašaju u ovoj instituciji, u čijim postupcima i radnjama se ostvaruju subjektivna ili objektivna obilježja kršenja Zakona o policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine”, naveli su, između ostalog, iz FUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare