Zukan Helez o sankcijama: Početak kraja Dodika (VIDEO)

Vijesti 06. jan 202215:49 > 15:55 2 komentara
N1

Član SDP-a BiH Zukan Helez rekao je da je optimističan nakon razgovora sa američkim ambasadorom i da su proširene sankcije početak kraja Dodikovih namjera o “urušavanju teritorijalnog integriteta BiH”.

Navodi da ne smije otkriti više detalja, ali da su poruke koje je čuo, između ostalog, i da će svi koji podržavaju Dodika i njegovu politiku mogli biti obuhvaćeni sankcijama. Stoga, kaže, ne čude ni dva “panična” saopštenja i “nervoza” predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Ali, ne samo to. Sankcije mogu biti proširene na pojedince na čitavom Zapadnom Balkanu, koji podržavaju Dodikove postupke”, kazao je Helez.

Na pitanje novinara N1 da li ovo znači da se političkoj krizi u državi nazire kraj, rekao je da, sigurno znači jer su i pravosudne institucije ohrabrene da rade svoj posao, misleći, u prvom redu na Tužilaštvo BiH.

Takođe, Helez je istakao i da je od američke administracije čuo i da će Opšti izbori ove godine biti održani, bez obzira na to hoće li biti postignut dogovor o Izbornom zakonu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare