Zvizdić: Nisam zainteresovan za ministarske pozicije

Vijesti 29. nov 202221:50 0 komentara
N1

Denis Zvizdić, potpredsjednik Naroda i pravde, kazao je u utorak kako nije zainteresovan ni za jednu poziciju u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. On je također ocijenio kao "nerealne izjave" stranaka iz bh. entiteta Republika Srpska da će dobiti pozicije ministra finansija, ali i mjesto ministra vanjskih poslova.

Zvizdić je naveo kako unutar “Osmorke” još uvijek nije bilo razgovora o ministarskim pozicijama…

“Ali moj stav je već poznat – nisam zainteresiran niti za poziciju ministra vanjskih poslova, niti za bilo koju drugu poziciju u VM BiH. Istovremeno, nerealne su izjave koje čujem da će stranke sa sjedištem u bh. entitetu RS dobiti i ministarstvo finansija i MVP, ili da će dobiti bilo koji drugi paket poput: ministarstva finansija i MVTEO i ministarstvo saobraćaja i komunikacija itd. Potrebno je sačekati i uvjeriti se da su želje stranaka iz RS-a jedno, a realnost drugo”, poručio je.

Podsjećamo, HDZ BiH i “Osmorka” danas su i zvanično postali koalicioni partneri. Potpisali su dokument “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH za naredne četiri godine”. Evropske integracije, vladavina prava i socio-ekonomska pitanja, kažu potpisnici Dragan Čović i Nermin Nikšić, u fokusu su dokumenta i rada ovog partnerstva, koji će pokazati kako je moguće mjenjati i stanje i sistem u državi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!