Zvizdić: SDA pokušala trgovati mojom pozicijom sa SNSD-om

Vijesti 15. nov 202115:38 > 15:55 8 komentara
N1

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kazao je za N1 kako je SDA pokušala trgovati njegovom pozicijom člana Kolegija Predstavničkog doma BiH sa SNSD-om.

“Tražili su od SNSD-a da glasaju s njima za moju smjenu. SDA je bila spremna i na ustupke, i to u sektoru Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, ali im to nije prošlo. Mogu me smijeniti jedino kroz procedure, to ću prihvatiti, a da sam podnesem ostavku, ne dolazi u obzir. Jer u ovoj situaciji Bošnjaci bi ostali bez predstavnika u Kolegiju, preostala dva člana (srpski i hrvatski, op.a.) bi o svemu odlučivali”, kazao je Zvizdić.

Podsjetimo, Zvizdić je danas zvanično postao član Naroda i pravde. Bio je dugogodišnji član SDA, a stranku je napustio 2. jula zbog neslaganja s rukovodstvom SDA.

Stranka koja na prvo mjesto stavlja kompetenciju, koja zagovara depolitizaciju. NiP je rijetka partija koja je ulazila u koalicije na principima programa a ne podjele fotelja. Uvjeren sam da će NiP na narednim Općim izborima ostvariti pravi uspjeh. Možda će neki misliti da je preuranjeno što ovo govorim, ali imam dovoljno iskustva da mogu procijeniti političko stanje“, rekao je danas Zvizdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare