Šale vezane za izborne rezultate: Bakir nije izgubio, samo nije pobijedio

Viralno 04. okt 202214:12
Izvor: N1 BiH

Nakon što su ovogodišnji Opći izbori u BiH uspješno završeni, ni ove godine nije falilo kreativnosti građanima da kroz humor, šale i memove pokažu ishod izbora kao i samu izbornu kampanju.

Angažovanost inspirisanih građana očitovala se u velikoj količini različitih anegdota koje su kružile skoro svim društvenim mrežama; najviše na Twitteru, Facebooku, Instagramu, a neki su bili spremni i snimati videe za YouTube kanal.

Imajući u vidu veliku viralnost društvenog i digitalnog fenomena-memova, građani su Opće izbore 2022.  predstavili ovim medijskim formatom i nisu posustali u namjeri da nasmiju sve stanovnike Bosne i Hercegovine.

Iako su društvene mreže pune memova, šala i anegdota, odabrali smo neke od njih:

“CAT BiH” se putem memova našalio sa neizvjesnim iščekivanjem rezultata za predsjednicu/ka RS-a. U nadi da ćemo ubrzo saznati rezultate, objavili su:

Facebook stranica “Raja sa biroa” je jedna od najaktivnijih stranica koja na duhovit način kritikuje vlast, a tokom ovogodišnje izborne kampanje, pa i izbora, dobili smo razne kreacije sa smiješnim karakterom: u glavnoj ulozi je, uglavnom, Bakir Izetbegović i njegov poraz u trci za predsjednika.

Raja sa biora
Raja s biroa

 

“Šatro.info”, Facebook stranica, koja je učestvovala u humorističnom aktu nakon izbora je na karakterističan način predstavila Fadila Novalića koji, u ovom slučaju, pojašnjava kako je Bakir Izetbegović rezultirao na izborima: 

satro.info

Šaljivu internet ekipu je nasmijao i rezultat Mirsada Hadžikadića koji se kandidovao za predsjedništvo Bosne i Hercegovine, ali nije osvojio zadovoljavajući rezultat:

N1 BiH

Popularni YouTube kanal koji vodi Salko Juklo, nije propustio priliku da na šaljiv način dočara kako se Sebija Izetbegović (prema njegovoj imitaciji) žali jer nije više “prva dama”.

Donosimo vam još neke šale koje su naši sugrađani objavili:

 

ilustracija
ilustracija

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad