Uz pjesmu turbo-folk pjevača iz Bihaća pleše i Britney Spears

Viralno 17. dec. 202113:16 > 14:37
Podijeli:
Izvor: SC

Pjesma pjevača iz Bihaća ima stotine miliona puštanja na društvenoj mreži TikTok.

Da je svijet odavno postao globalno selo zna se. Za pojam viralno svi smo čuli, tiče se internet sadržaja koji doživi veliku popularnost. Viralni sadržaji ne poznaju granice.

Kako preko noći postati megapopularan na društvenim mrežama uvjerio se pjevač narodne muzike Fazlija Fadil iz Bihaća.

Fazlijin muzički izričaj može se definisati kao klasični turbo-folk, a pjevača koji je na prostorima Balkana postao poznat sa pjesmom “Malo viski, malo coca-cola” najčešće su poredili sa Sinanom Sakićem zbog sličnog načina pjevanja.

Kada je prije tri godine Fazlija objavio pjesmu Helikopter ni slutio nije da će uz ritam tog pjesmuljka plesati najpoznatiji ljudi na svijetu. Helikopter je postao viralan.

Fazlijinu pjesmu na svijim su TikTok profilima tako zavrtili Britney Spears, David Guetta, Kourtney Kardashian, Travis Barker i mnoge druge poznate ličnosti.


Muzičar iz Bihaća koji je naglo postao planetarno poznat izjavio je da će uvijek “ostati isti”.

“Ostaću onaj stari Fazlija, ne mijenjaj kuću koja pobjeđuje”, rekao je Fazlija za medije u Srbiji.

Pjesma koja je 2015. snimljena kao jedna od mnogih, šest godina kasnije dobila je visokobudžetni spot. Zanimljivo je da se Fazlija koji je autor svjetskog hita Helikopter plaši letenja.

“Kome ne prija popularnost? To je ujedno teret. Malo je pozitivno, malo negativno. Nekad mi je to i previše, imao sam danas 20 poziva, to je malo teško. Niko me ne pita da li sam umoran, ali izdržat će se. Živim u Lincu. Inače se ne sređujem u slobodno vrijeme. Oblačim trenerku i kapu, ali kada idem na neki sastanak, onda obučem sve komplet. Imam dvoje djece. Kćerku i sina, Alajda i Armen, imam i unuku i unuka. Šta će djeca, samo da je više para” kazao je Fazlija za Infromer.

 

 

Komentari

Vaš komentar