Ovo mjesto u avionu u doba koronavirusa treba izbjegavati

Zdravlje 10. jun 202019:50 > 12. jun 2020 10:20
Izvor: Ilustracija

Oni koji idu na putovanje najnesigurniji su ako sjede u prolazu. Razlog je jednostavan i logičan, tamo je najveća koncentracija ljudi. Najsigurnije mjesto je ono pored prozora.

Iako mnogi stručnjaci i dalje ne preporučuju letenje, moguće je putovati avionom. Za one koji su primorani otputovati, Best Life je istražio koja mjesta su najsigurnija za ‘distanciranje’ u avionu.

Oni koji idu na putovanje najnesigurniji su ako sjede u prolazu. Razlog je jednostavan i logičan, tamo je najveća koncentracija ljudi. Stalno netko prolazi pored vas, a to potvrđuje i činjenica da se 80 posto putnika barem jednom tijekom leta, digne sa svog mjesta.

Iako to može biti najudobnije mjesto, definitivno je mjesto na kojem ćete se najprije zaraziti, tvrde stručnjaci.

Bliski kontakt s drugim ljudima olakšava prenošenje korona virusa.

“Ako je gužva, najveća je vjerojatnost da ćete na tom mjestu doći u doticaj s najviše ljudi”, rekao je Mark Gendreau, dr. med., liječnik bolnice Beverly u Massachusettsu.

Ako tražite najsigurnije mjesto za sjedenje, razmislite o sjedalu uz prozor. Znanstvenici su pratili pet letova i otkrili da se putnici koji su sjedili kraj prozora nisu ili su rijetko ustali tijekom putovanja, piše 24sata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad