Lekcija crnogorskog Kriznog štaba koju svi treba da naučimo

Zdravlje 19. okt 202018:31 > 18:52
Podijeli:
Izvor: RTCG

U mračno doba pandemije svima nam fali malo dobrog humora - to očigledno razumeju osobe koje rade u Institutu za javno zdravlje Crne Gore. Njihovi odgovori na pitanja građana na Twitteru često postanu viralni, jer su uvek jako duhoviti.

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje Crne Gore, osim što objavljuju posljednje podatke o broju zaraženih od kovida 19, takođe se ne libe da građanima odgovore na zlonamjerne komentare ili neobična pitanja. Nedavno im je jedan pratilac napisao da ga baš “zasvrbe regija prepona” za stanje u državi, na šta su oni imali legendaran odgovor.

Ovo nije prvi put da se sa Instituta za javno zdravlje Crne Gore oglašavaju sa vrcavim odgovorima na dileme građana. Međutim, iako se sa svojim pratiocima često šale, radnici Instututa su, sudeći po društvenim mrežama, uvijek tu da građanima pojasne kako treba da se ponašaju, ili da im navedu poslednje podatke u vezi sa aktuelnom situacijom i propisanim mjerama. 

Na njihovom Twitter profilu možete da primijetite na koji način odgovaraju građanima koji imaju “ozbiljna” pitanja o zdravlju i epidemiološkoj situaciji, ali smo mi ipak izdvojili one šaljive, da malo razvedrimo tmurno doba. 

Kada je jedna korisnica pokušala da pogodi šta je osoba koja vodi profil Instituta u horoskopu, brzo su joj razjasnili dilemu.

Dobili su i pitanje koliko kila mandarina je zdravo da se unese u organzam – odgovorili su sa velikom preciznošću.

A naveli su i urnebesnu ideju kako Crnogorcima objasniti šta znači dve metra držanja bezbedne distance.

Izdvojio se i jako lijep odgovor na pitanje građanke zašto se ne otvore čitaonice.

A podsjetili su nas i zašto je šećer štetan – na duhovit način:

Važno je napomenuti da pored ovih duhovitih odgovora, radnici Instituta rado građanima pružaju informacije o svim nedoumicima u vezi sa koronavirusom, bilo da su to pitanja koliko dugo je neko zarazan ili pitanja u vezi sa testiranjem i stanjem u određenoj opštini. Može se reći da su sjajan primjer odlične komunikacije sa građanima, u doba kada su ispravne informacije koje dolaze od nadležnih autoriteta često presudne – jer internetom kruži gomila lažnih vijesti o gotovo svakom aspektu pandemije, piše nova.rs.