Britanski EasyJet trenira osoblje za vakcinaciju građana

Zdravlje 13. jan. 202117:54
Podijeli:
Shutterstock

Britanska niskotarifna kompanija EasyJet trenirat će svoje osoblje kako bi ih osposobili za provođenje vakcinacije u ovoj zemlji, objavljeno je iz kompanije u srijedu.

Uprava EasyJeta, koji kao i mnoge druge aviokompanije u svijetu posluje u smanjenom obimu od pocetka pandemije korona virusa, smatra kako će na stotine uposlenika dobrovoljno pristupiti ubrzanom treningu, i tako se osposobiti za rad u imunizacijskim centrima širom zemlje.

“S preko 3,000 članova posade koji su obučeni za prvu pomoć, koji su prošli sigurnosne provjere, a bazirani su širom Velike Britanije u Londonu, Bristolu, Manchesteru, Liverpoolu, Edinburghu, Glasgowu i Belfastu, kabinsko osoblje EasyJeta je dobro pozicionirano da podrži NHS (Nacionalnu zdravstvenu službu) u nacionalnom programu vakcinacije,” kazali su iz EasyJeta.

Član posade, Katy Bryant, smatra kako je osoblje ove kompanije u odličnoj poziciji da podrži vakcinaciju u zemlji, zbog treninga u pružanju prve pomoći i sigurnosnim provjerama koje prolaze prije zapošljavanja.

Britanija je nedavno predstavila planove za “ubrzavanje” svog programa vakcinacije, jer slučajevi novog soja korona virusa i povećanog broja prijema u bolnice prijete slomom zdravstvene službe. Vlada se obavezala da će do kraja mjeseca provesti najmanje dva miliona cijepljenja u Engleskoj sedmično, a da će do jeseni svakoj odrasloj osobi u Velikoj Britaniji biti ponuđeno cjepivo.

Prošle su godine EasyJet, Virgin Atlantic i druge aviokompanije u Velikoj Britaniji surađivale s vladom na regrutiranju članova posade s obukom za pružanje prve pomoći za podršku poljskim bolnicama u borbi s korona virusom.

Komentari

Vaš komentar