Ljekar o vakcinisanju žene različitim vakcinama: Propust, bilo više slučajeva

Zdravlje 08. apr 202113:25
Podijeli:
Izvor: N1

Rukovodilac čačanskog radnog tima epidemiolog Mihailo Luković rekao je da se u slučaju Čačanke koja je primila različite vakcine protiv koronavirusa dogodio propust. On je izrazio uvjerenje da ona zbog toga neće imati zdravstvenih problema.

„To jeste propust. Ali gospođa koja je primila različite vakcine zbog toga neće imati zdravstvenih problema“, rekao je Luković na konferenciji za novinare.

Prema Lukovićevim rečima u toku je inspekcijski postupak utvrđivanja svih činjenica tog slučaja.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Čačku Aksentije Tošić rekao je da će zdravstveno stanje žene koja je primila različite vakcine biti praćeno, kao i da će se kod nje provjeravati nivo antitijela na koronavirus.

Tošić je rekao da će se tek nakon ispitivanja svih činjenica pouzdano znati da li su date različete vakcine ili je u pitanju adminstrativni propust prilikom upisivanja podataka u potvrdu koju dobija svaki građanin nakon vakcinisanja.

VEZANE VIJESTI

On je dodao da je u Srbiji bilo više slučajeva da su građani greškom dobili različite vakcine u procesu imunizacije i da nije primijećeno da su zbog toga imali zdravstvenih posledica.

Čačanka Snežana Ćirović rekla je juče novinarima da je umesto vakcine „Sinopharm“, kojom je prvi put vakcinisana, prilikom revakcinacije primila vakcinu „Pfizer“ i da je to pročitala u potvrdi o izvršenoj vakcinaciji, koju je dobila od zdravstvenih radnika.

Ćirović je novinarima pokazala obje potvrde o vakcinaciji na kojima je navedeno da je prvi put vakcinisana vakcinom „Sinopharm“, a drugi put vakcinom „Pfizer“.

Ona je rekla da nije imala nikakve simptome, ali da je uplašena za svoje zdravlje.

Komentari

Vaš komentar