Natko Beck: COVID pošteđuje djecu, za njih je gripa opasnija

Zdravlje 27. apr 202109:26 > 10:40
Podijeli:
Izvor: N1

Natko Beck, liječnih i specijalist radiologije dječje bolnice na Srebrnjaku u Zagrebu i ovogodišnji dobitnik HUOJ-a za komunikatora godine rekao je za N1 da je, ako pogledamo u prošlost, covid blaga pandemija.

“Ovo pandemija je simpatična prema nama jer pošteđuje djecu. Bolest je opasna, ali ne spada u civilizacijski ugrožavajuće, barem ne zasad. Djeca gotovo uopće ne obole, meni je to dovoljno da je proglasim blagom. Za djecu je opasnija gripa. Dobro je što je zbog covida gripa bila potisnuta”, rekao je Natko Beck.

Kaže da je na Srebrnjaku dosad bilo nekoliko bolesne djece, svi s blagim simptomima.

Dodao je kako dječja bolnica Srebrnjak nije puno patila zbog koronavirusa: “Ipak, usporio se postupak dolaska u bolnicu. Ove godine je jako teško biti ravnatelj velike bolnice jer je teško održavati veliki sustav, a da su svi zadovoljni.”

Osvrnuo se i na fijasko platforme CijepiSe, rekavši: “Sustav je trom, politika je troma, pretroma za brze promjene. Očekivati od bilo kojeg ministarstva da napravi dobru aplikaciju je dosta iluzorno. Ne znam ništa o platformi CijepiSe, osim da se može bolje i jeftinije.”

Pratitelji na Instagramu

Ovaj liječnik na Instagramu ima preko 18.000 pratitelja, od kojih dobiva brojna pitanja – od toga kako dozirati lijekove pa do postavljanja dijagnoza.

Ni u jedno ne ulazi, ističe, jer je “s farmakologijom na vi”, a za postavljanje dijagnoze potreban liječnički pregled.

Poručio je ljudima i da ne ‘guglaju’ simptome bolesti.

Integralni tekst pročitajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar