“Race for the Cure”: Valentin Inzko donacijom podržao žene oboljele od raka

Zdravlje 13. sep. 202115:19
Podijeli:
Izvor: N1

Ovogodišnje izdanje "Race for the Cure" utrke bit će održano 3. oktobra 2021. godine, a građani će svojim učešćem moći pomoći oboljelima od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava. Jedan od njenih ambasadora je i novinar N1 televizije Zvonko Komšić, koji je na svom Twitteru objavio da je i Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik u BiH odlučio donirati 500 eura za pomoć onima koji se bore sa ovom zloćudnom bolesti.

Naime, Komšić je vođa tima “Djeluj i vjeruj” koji se pored ostalih nalazi u sklopu ovogodišnje utrke “Race for the Cure”. Nedavno je pozvao sve one koji žele da doniraju novac u okviru pokrenute akcije, a čiji je cilj pomoć svima koji se liječe od raka dojke.

“Iako je otišao iz Bosne i Hercegovine, ne zaboravlja stanovnike naše zemlje (Inzko op.a.). Ovaj put odlučio je pomoći ženama oboljelim od raka i to u mom timu ‘Djeluj i vjeruj’. Hvala od srca”, napisao je Komšić na Twitteru.

Utrka, odnosno, šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Evropi, zahvaljujući “Race for the Cure, organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od raka dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar