Mehmedović za N1: Izjava Bakira Izetbegovića je štetna za SDA

Vijesti 14. sep 202009:37 > 09:44
N1

Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i funkcioner Stranke demokratske akcije, izjavu Bakira Izetbegovića, lidera ova stranke, o raspletu ''afere Asim'', ocijenio je ''neprincipijelnom i štetnom''.

Gost N1 je rekao da borba protiv korupcije u BiH mora biti prioritet.

VEZANE VIJESTI

‘Nema te zasluge za ovu zemlju koja podrazumijeva da se čovjek može baviti korupcijom. Prema tome, to je jedna neprincipijelna izjava i nije poželjna i bitno je kako to percipira narod. Borba protiv korupcije mora biti broj jedan svih političkih stranaka jer smo kao društvo skloni propadanju zbog te pošasti. Mislim da je ta izjava vrlo štetna po budućnosti Stranke demokratske akcije”, rekao je on.

Podsjećamo, Izetbegović je za N1 rekao da Sarajlić tokom rata u BiH dvaput ranjen i da je odgovorno napustio sve funkcije osim one u Parlamentu koju mu je dao narod.

”Asim je napravio grešku, nije trebao obećavati stvari koje ne može da uradi, koje ne treba da uradi. Vidio je da je napravio grešku, nakon dvadeset godina bavljenja politikom dao je ostavku na sve, a poziciju u Federalnom parlamentu je dobio od naroda. Asim Sarajlić je dva puta teško ranjen braneći Bosnu i Hercegovinu, izborio je svoje pravo i narod ga je izabrao da bude parlamentarac. Mi mu to nećemo uzeti, nećemo mu uzeti hljeb. Čovjek koji je dva put ranjen za ovu zemlju, ima pravo da zastupa tu zemlju i taj narod, on je to svojim zdravljem izborio. On je ugasio političku karijeru, vrlo odgovorno”, rekao je Izetbegović u Pressingu N1 televizije.

Detalje razgovora s Mehmedovićem pogledajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad