Vremenska prognoza za narednu sedmicu: Pljuskovi i temperature do 26 stepeni

Vijesti 05. maj 202412:00 0 komentara
F.Z./N1

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

“Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena.

U srijedu, u Bosni djelomično vedro sa pljuskovima tokom cijelog dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući i na području Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U četvrtak, pretežno oblačno vrijeme se prognozira u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 21 do 26 stepeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!