Goran Čerkez za N1: Šta slijedi

Vijesti 30. jul. 202012:10 > 12:14
Podijeli:
Izvor: N1

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez stanje u BiH u vrijeme korona virusa ocijenio je ''kritičnim''.

VEZANE VIJESTI

Prema njegovim riječima, zdravstveni sistem je pred slomom.

“Mi smo rekli da smo vrlo blizu španskom scenariju. Šta to znači? Mogli smo reći da li je to italijanski, engleski, belgijski, francuski scenarij, zemalja koje su imale toliki broj oboljelih da njihovi zdravstveni sistemi koji su izuzetno razvijeni, koji su jako veliki, nisu uspjeli da odgovore potrebama stanovništva. Pratimo trendove i ono što se dešava. Stanje je kritično. Činjenica je da je zdravstveni sistem pred slomom”, rekao je Čerkez jučer u Novom danu.

Naglasio je važnost pridržavanja mjera u vrijeme praznika.

“Koliko smo spremni da ispoštujemo da se nakon toga ne ljubimo, ne grlimo, ne sjedimo jedni pored drugih, nego nosimo maske i držimo distancu kao izraz ljubavi. Činjenica je da je bio veliki import, ali je i činjenica da smo u vremenu panedemije, da se virus jako teško može zaistaviti nekim takvim mjerama. Ali te mjere, što se tiče same granice, je pitanje državnih tijela”, kazao je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez.

Kompletan razgovor pogledajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad