Hamdija Lipovača u Stranci za BiH, imenovan za povjerenika u USK

Vijesti 26. apr 202210:223 komentara
Izvor: Facebook/SBiH

Bivši premijer Unsko-sanskog kantona Hadmija Lipovača, nekadašnji član SDP-a BiH, postao je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH). Na sinoćnjoj svečanoj sjednici Predsjedništva povodom 26 godina osnivanja SBiH, Lipovača je imenovan za povjerenika ove stranke u USK.

“U narednu izbornu kampanju, sa novim rukovodstvom, ulazimo spremni da vratimo povjerenje građana i stabilizujemo Bosnu i Hercegovinu. Sa spremnom političkom i ekonomskom vizijom za budućnost BiH, ne sumnjamo u konačne rezultate”, naveli su iz SBiH nakon sjednice.

Lipovača je 2014. godine bio uhapšen u velikoj akciji Federalne uprave policije. Tada je bio član SDP-a. Teretio se za zloupotrebu službenog položaja i nezakonite radnje u periodu kada je bio načelnik Općine Bihać. PRavosnažna presuda izrečena mu je u septembru 2020. godine kada je osuđen na uvjetnu kaznu zbog nesavjesnog rada u službi kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te istovremeno odredio da se ista neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Lipovača je 2004. godine izabran za načelnika Općine Bihać i tu funkciju je obavljao šest godina. Na izborima 2010. godine je izabran u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali je odbio mandat jer da je imenovan za premijera USK. Ostavku na poziciju premijera podnio je u februaru 2014. godine. U tom periodu je bio nezaposlen o čemu je govorio za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar