Pogledajte kako izgleda vožnja preko Svitave i dijelova nove ceste do Neuma

Vijesti 24. jul. 202107:00 > 07:042 komentara
Podijeli:
Izvor: /Anadolija

Do Neuma, jedinog bh. grada na moru danas možete doći bez prelaska granice sa Hrvatskom preko krivudave Svitave, ali i magistralnim putem Stolac-Neum.

Ekipa N1 vozila se Svitavom, te dijelom nove cestom. Donosimo vam djelić vožnje.

Uskoro će lošu cestu preko Svitave zamijeniti moderna magistralna Stolac-Neum. Novi put još uvijek nije u potpunosti završen, ostalo je desetak kilometara stare ceste.

Procjenjuje da će se po završetku gradnje od Stoca do Neuma putovati nešto više od 20 minuta. Radovi na izgradnji magistralne ceste Stolac – Neum izvode se u skladu s planiranom dinamikom. Za cjelokupan projekt izgradnje ceste Neum – Stolac utrošit će se oko 72.000.000 KM.

Očekivani završetak radova na cijeloj cesti je prva polovica 2022. godine.

Inače, turistička sezona u Nuemu uveliko traje. Kako su naše kamere zabilježile, plaže su krcate, i traži se mjesto više. Ranije smo napisali i reportažu iz Neuma, gdje smo istražili koje su cijene smještaja, pića i hrane.

Tim Novog dana za vikend realizuje regionalni Novi dan za gledaoce u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj. U subotu vam donosimo najzanimljivije priče i razgovore iz Neuma. Budite sa nama od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar