Poruka Nešića političarima u FBiH: Okanite se samoubilačkih namjera

Vijesti 27. avg 202211:445 komentara
Izvor: N1

"Prema Dejtonskom sprazumu Bosnu i Hercegovinu čine Republika Srpska i Federacija BiH. Blokiranjem ekonomskih i razvojnih projekata u Republici Srpskoj, uskraćujete svim ljudima i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima pravo na normalan i pristojan život. Podržavam svaki ekonomski projekat bilo gdje u BiH, i ne razumem vaš samoubilački nagon da uništavate sve pred sobom", poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

On je naveo da je prošli Savjet ministara BiH, na čijem čelu je bio Denis Zvizdić, dao punu podršku izgradnji Jadransko-jonskog gasnog prstena koji je od interesa za FBiH. Tu podršku SDS i PDP ničim nisu uslovili.

“Danas je jasno da su tu podršku morali vezati u paket sa priključnim gasovodom od Šepka do Bijeljine koji danas blokiraju bošnjački političari, kao što blokiraju sve razvojne projekte u Republici Srpskoj za čije finansiranje je zainteresovana Republika Srbija. Blokirali su izgradnju HE Buk Bijela, Paunci i Foča, kao i izgradnju aerodroma u Trebinju”, rekao je Nenad Nešić.

Ovim blokadama, dodao je, štetu trpe građani oba bh. entiteta.

“Od tih projekata ubrao bi se značajan PDV, a na njihovoj realizaciji sigurno angažovale i firme iz FBiH jer mi smo jedan ekonomski prostor. Uvijek sam spreman sa FBiH da igram pozitivnu utakmicu – ko će više projekata uraditi, i žao mi je što oni traže utakmicu od koje niko nema koristi a to su međusobne ekonomske blokade”, poručio je lider DNS-a.

Kazao je da se nada da će i u FBiH nakon 3.oktobra na scenu doći političari koji su spremni da rade da svi žive bolje i čija politika neće biti “da komšiji crkne krava”.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je u petak da bi gasovod “Bijeljina-Banjaluka-Novi Grad bio sagrađen do danas da su dozvolili iz Sarajeva da dobijemo konekciju kada smo tražili”.

Dodik je najavio kako će i on blokirati projekte u Federaciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar